.

.

Ev yapımı, taptaze...

Bu sitede Arnavut ve Boşnak mutfağının en leziz örneklerine yer verilmiştir. Gördüğünüz tüm ürünler isteğinize göre özel olarak evde hazırlanır, ev ya da işyerlerine teslim edilir. Mutfağımız hakkındaki tüm bilgilere ve ürünlerimizin fotoğraflarına aşağıdaki linklerden, sipariş bilgilerine ise sağdaki linkten ulaşabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.


Boşnak Böreği

Boşnak Böreği Türkiye'de giderek ününü arttıran yerel tatların başında geliyor. İncecik hamuru, zengin iç malzemesi ve farklı görüntüsüyle akıllarda yer edinen Boşnak böreğini asıl ünlü yapan şey ise lezzeti.

10 Haziran 2010 Perşembe

Boşnak Böreği

   Boşnaklardan Doyulmaz Bir Lezzet
  
   Boşnak Böreği Türkiye'de giderek ününü arttıran yerel tatların başında geliyor. İncecik hamuru, zengin iç malzemesi ve farklı görüntüsüyle akıllarda yer edinen Boşnak böreğini asıl ünlü yapan şey ise lezzeti.

   Lezzetin içeriği damak tadına göre değişebiliyor. Ispanaklı, patatesli, kıymalı, peynirli, kabaklı ve pırasalı; Boşnak böreği her çeşit damak tadına göre hazırlanabiliyor.

   Elde Açılıp Odun Fırınında Pişiyor  

   Boşnak böreği pişirmek başlı başına meziyet gerektiren bir iş. Hamurun oklava yerine elde incecik açılıp sofraya yayılması, isteğe göre içeriğinin oluşturulması ve hamura serpilmesi, hamurun sigara biçiminde sarılması ve en nihayetinde güzel bir ocakta pişirilmesi böreğin tadına tat katan ayrıntılar.

   Sancaklı Mutfağı, siparişlerinizi isteğinize göre özenle hazırlayarak Pendik içindeki adresinize kadar teslim ediyor. Böreğiniz ister pişmemiş olarak teslim ediliyor, isterseniz geleneksel odun fırınında pişirilerek servise hazır şekilde teslim ediliyor.
Bundan sonra size lezzetli Boşnak böreğinin tadını çıkarmak kalıyor.

   Sancaklı Mutfağı'ndan Boşnak böreği siparişi vermek ve fiyatları öğrenmek için lütfen sipariş sayfamıza göz atın.

Siparişleriniz İçin...
   


  
  


Dudove

   Cevizli Boşnak Şekerparesi

   Boşnak tatlısı Dudove, Türk ve Boşnak mutfaklarının birbirine benzeyen bir yönünü ortaya koyuyor. İlk bakışta Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından şekerpareye benzese de Boşnak tatlısı Dudove, içerik açısından farklılıklara sahip.

   Dudove de tıpkı şekerpare gibi yumurta, un ve şeker ile yoğuruluyor. Ancak onu farklı kılan içine katılan tereyağı ve dövülmüş cevizin verdiği lezzet... Bu yüzden Dudove'nin bazen "cevizli Boşnak şekerparesi" adıyla anıldığı da oluyor.
   Hafif ve sade lezzetiyle Boşnak sofralarından eksik olmayan Dudove, farklı lezzet arayanlar için öneriliyor.

   Sancaklı Mutfağı'ndan Dudove siparişi vermek ve fiyatları öğrenmek için lütfen sipariş sayfamıza göz atın.

     

9 Haziran 2010 Çarşamba

Kaymaçina

   Arnavutların Geleneksel Tatlısı
  
   Arnavut mutfağı denilince ilk akla gelen tatlı Kaymaçina'dır. Türk mutfağında alışılanın tersine farklı bir lezzet sunan Kaymaçina'nın püf noktası, içeriğinin doğru oranda hazırlanması ve karıştırılmasıdır.

   Arnavutların bu meşhur tatlılarının içindeki temel maddeler süt, yumurta ve şekerden oluşuyor. Bu üç maddenin biraraya gelerek ortaya çıkardığı eşsiz lezzet, tadına bakanlara gerçekten farklı bir deneyim yaşatıyor.

   Sancaklı Mutfağı tarafından hazırlanan Kaymaçina özel gün, toplantı ve toptan satışlarınız için isteğinize göre pişirilip adrese teslim ediliyor.     

   Sancaklı Mutfağı'ndan Kaymaçina siparişi vermek ve fiyatları öğrenmek için lütfen sipariş sayfamıza göz atın.
Siparişleriniz İçin...

Soka

Siparişleriniz İçin



Sancaklı Mutfağı'nda tüm siparişleriniz isteğinize göre özenle hazırlanır, adresinize kadar teslim edilir.

Siparişleriniz İçin Telefon Numarası:
0505 503 41 88
Mail Adresi:
sancaklimutfagi@gmail.com



Ürün çeşitleri ve fiyatları şu şekildedir:



BOŞNAK BÖREĞİ

8-10 Kişilik tepside Boşnak Böreği
Pişirilmemiş:
30 TL
Odun Fırınında Pişirilmiş : 35 TL

(Fotoğraf gerçek ürünü temsil etmektedir)

KAYMAÇİNA

10-12 Kişilik tepside, servis edilmeye hazır Kaymaçina: 20 TL

(Fotoğraf gerçek ürünü temsil etmektedir)







DUDOVE

30-35 Kişilik servise hazır Dudove: 25 TL

(Fotoğraf gerçek ürünü temsil etmektedir)



SOKA

1 lt'lik kavanozda servise hazır Soka: 20 TL

(Fotoğraf gerçek ürünü temsil etmektedir)

Hakkımızda



Bu sitenin kurucusu ve sunulan tariflerin sahibi Gülsüm Sancaklı, 1960 yılında Boşnak bir baba ve Arnavut bir anneden dünyaya geldi. İçinde büyüdüğü ortam onun, farklı mutfakların en güzel örneklerini öğrenmesini sağladı. Yıllar sonra, sahip olduğu bu deneyimleri paylaşmaya ve Balkan kültürünün daha çok tanınması için çalışmaya karar verdi.










20 yıldır İstanbul'un Pendik ilçesinde ikamet eden Gülsüm Sancaklı bugüne kadar birçok toplantı, kutlama ve özel sipariş için farklı tarifler pişiriyor. Müşterinin isteği doğrultusunda özenle hazırlanan siparişler adrese kadar teslim ediliyor.